Ultimaflora

Naast het traditioneel planten van waterplanten heeft de Gebr. Visscher nog een uniek product in het assortiment. Dit betreft het voorbeplante kokosmatten en/of kokosrollen.

Download het plantschema voor kokosrollen (PDF) en kokosmatten (PDF).

Deze worden geleverd onder de merknaam “Ultimaflora”. Hierbij heeft men de keuze uit drie plantenschema’s en een ruim assortiment planten. Wij geven u graag een gedegen advies hierbij!

Het product is uniek omdat bij verwerking de wortelstructuur en opwas al aanwezig is. Bij toepassing als bijvoorbeeld oeverbescherming, waarbij de matten met pinnen worden vastgezet op het talud. Er zal vrijwel direct worteling met de grond optreden en zo snel een erosievrije oever ontstaan.

Na aanlevering van de kokosmat (of rol) wordt de mat/rol ingeplant. Dit gebeurd met stekken, niet met zaden. Na het inplanten worden de matten/rollen op kweek gelegd, waar het groeiproces begint. Zowel bij de wortel als de opwas. Na een groeiperiode wordt de mat/rol opgenomen voor transport geleverd en eventueel door ons gelegd.

Naast de toepassing als oeverbescherming kan het product ook als “helofytenfilter” worden toegepast. Daarnaast kan het ingezet worden als drijvende tuin, fauna uittreedplaats (FUP), vijverbekleding en oeverbekleding landelijk en stedelijk gebied.